-
Skyline
Vi är emot skyskrapor och fler höga hus i innerstaden och för en utveckling av god stadsstruktur i hela Stockholm.
-
Veckans Skyline
-
Stöd kampen med Skyline för en mer human stadsplanering. Gå
med i vårt nätverk och få inbjudningar till seminarier och annat. -
Skriv om ditt stadsrum
En stad består av många olika rum. Alla har olika uppfattningar och känslor inför dem. Beskriv ditt och skicka in till oss på [email protected].
-
Senast publicerat
-
Senaste kommentarer
- Kerstin Westerlund Bjurström om Planen om Sturegallerian klubbad
- Owe Selling om Ny modell – En påminnelse om rivna citykvarter
- Bo Eliasson om STOPPA HÖGHUSRASERIET – inbjudan till dialogmöte
- Katarina Hjördisdotter von Uexkül om PROTEST MOT FÖRSLAG TILL RIVNING OCH NYBYGGNATION VID VALHALLAVÄGEN / JUNGFRUGATAN
- Leif Kärrberg om Ladda ned ”Hur kunde det bli så här?”
-
Arkiv
-
Forskning
-
Sök
-
Kategorier
- Byggnadsvård
- Citat
- Debatt
- Demokrati
- Får det gå till så här?
- Forskning
- Gästkrönika
- Gästskribent
- Gestaltning/Stil
- Hållbarhet
- Höga hus
- Infrastruktur
- Kerstin reflekterar
- Livsmiljö
- Lost opportunities
- Lyckade projekt
- Nobel Center
- Okategoriserat
- På resa
- Press
- Rivningar
- Samhällsekonomi
- Skrivelser
- Skylines
- Skyskrapor
- Slussenfakta
- Stadens Rum
- Stadsbyggnadsnätverket Nyhetsbrev
- Stadsfilosofi
- Stadskaraktär
- Stadsplaner
- Val
- Västra City
- Veckans Skyline
-
-
Sidor
Arkiv för oktober 2010
Veckans skyline
Tack Frida Fridh för denna bild som enligt fotografen illustrerar Stockholm väl: Kuperat Äldre låg bebyggelse Modernare arkitektur integrerat Kyrktorn Vatten
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Hemligheten med Manhattan
Under efterkrigstiden styrdes svensk stadsplanering av en järnhård modernistisk ideologi som förhindrade byggandet av attraktiva städer. Det var en ideologi som hämtade kraft ur stordriften. Nästan allt som byggdes var funktionsseparerad förort som förvisso kunde erbjuda goda bostäder, men sällan spännande platser.
Läs vidare| Kommentarer: 11 kommentarer
Stockholm är inte New York
Olle Wästberg hade uppdraget som Sveriges generalkonsul i New York 1999-2004. Nu bor han i Stockholm och är generaldirektör och chef för Svenska Institutet. Han har även en rad andra förtroendeuppdrag. På hans blogg återfinns det här intressanta inlägget om Stockholm: ”Hur kan du som har bott i och älskar New York delta i kampanjen …
Läs vidare| Kommentarer: 1 kommentar
Madeleine Sjöstedt vårt nya fastighetsborgarråd
Förra kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt får utöver kultur- även fastighetsfrågorna. Det måste ses som ett erkännande av den byggda miljön som en kulturyttring i synnerhet som Stockholms stad äger så många fastigheter och att dessa över lag har högt kulturhistoriskt värde. Att det finns fastigheter som lämpar sig för experiment och nystart av såväl …
Läs vidare| Kommentarer: 5 kommentarer
Vart tar den unika skärgårdskänslan vägen om sista gluggen täpps igen?
Att täcka över hela spårområdet och bebygga det med massiv bebyggelse verkar lyckligtvis vara skrinlagt. Men vad hör jag? Kan det vara sant att det fortfarande finns planer på att tränga in bostäder och kontor på spårområdet mellan World Trade center på Norrmalmssidan och Blekholmens bebyggelse (i mitten på bilden)? Borde inte i stället möjligheten …
Läs vidare| Kommentarer: 1 kommentar
Regina Kevius vårt nya Stadsbyggnadsborgarråd
Regina Kevius är några dagar från att bli vårt nya stadsbyggnads- och idrottsborgarråd. Kevius är civilingenjör med lantmäteri som bas. Tidigare har hon varit verksam inom Moderaterna, projektledare på Skanska och fram till nu planeringschef i Danderyds kommun. Hon har även varit ordförande i Kungsholmens stadsdelsnämnd 2007-2010. ”Vår huvudstad behöver omtanke. Stockholm skall vara en …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Alvendal avgår!
Tidigare idag onsdag offentliggjordes att fastighets- och stadsbyggnadsborgarådet Kristina Alvendal avgår. Alvendal har under de senaste fyra åren gjort flera ändringar av stadsplanen och varit för skyskrapor i innerstaden. Alvendals tid i stadshuset präglas av en nymodernism som saknat förankring i Stockholms känsliga miljö eller kanske hellre lättköpta idéer om vad som är modernt och …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Skuggor över Solna
Det inte nog omdiskuterade ”Tors Torn”, 140 meter höga, som varit Wolodarskis skötebarn där han enligt egen utsago inspirerats av kyrktorn. Denna form skall då ge ” en gracil siluett och skulle man bygga Tors torn på liknande vis så skulle de kanske smälta in bättre och bli mer i samklang med historien”. Stadsbyggnadsborgarrådet Kristina …
Läs vidare| Kommentarer: 34 kommentarer