-
Skyline
Vi är emot skyskrapor och fler höga hus i innerstaden och för en utveckling av god stadsstruktur i hela Stockholm.
-
Veckans Skyline
-
Stöd kampen med Skyline för en mer human stadsplanering. Gå
med i vårt nätverk och få inbjudningar till seminarier och annat. -
Skriv om ditt stadsrum
En stad består av många olika rum. Alla har olika uppfattningar och känslor inför dem. Beskriv ditt och skicka in till oss på [email protected].
-
Senast publicerat
-
Senaste kommentarer
- Kerstin Westerlund Bjurström om Planen om Sturegallerian klubbad
- Owe Selling om Ny modell – En påminnelse om rivna citykvarter
- Bo Eliasson om STOPPA HÖGHUSRASERIET – inbjudan till dialogmöte
- Katarina Hjördisdotter von Uexkül om PROTEST MOT FÖRSLAG TILL RIVNING OCH NYBYGGNATION VID VALHALLAVÄGEN / JUNGFRUGATAN
- Leif Kärrberg om Ladda ned ”Hur kunde det bli så här?”
-
Arkiv
-
Forskning
-
Sök
-
Kategorier
- Byggnadsvård
- Citat
- Debatt
- Demokrati
- Får det gå till så här?
- Forskning
- Gästkrönika
- Gästskribent
- Gestaltning/Stil
- Hållbarhet
- Höga hus
- Infrastruktur
- Kerstin reflekterar
- Livsmiljö
- Lost opportunities
- Lyckade projekt
- Nobel Center
- Okategoriserat
- På resa
- Press
- Rivningar
- Samhällsekonomi
- Skrivelser
- Skylines
- Skyskrapor
- Slussenfakta
- Stadens Rum
- Stadsbyggnadsnätverket Nyhetsbrev
- Stadsfilosofi
- Stadskaraktär
- Stadsplaner
- Val
- Västra City
- Veckans Skyline
-
-
Sidor
Arkiv för december 2012
Kanske mer än bara en from förhoppning inför 2013
Gott Nytt År! I Stockholm har vi haft ett intressant år när det kommer till stadsbyggnad och tydligt är att gamla ”quick fix”- idéer med spektakulära och höga kontorshus i City inte längre är så populärt. Skyline´s Kerstin Westerlund Bjurström var på ”Arkitektgalan” och reflekterar här över de nya tankarna som kommit, vunnit mark i kontrast till de gamla trötta som oftast gör sig hörda i Stockholm.
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Nyårspresent: Vem tjänar egentligen på design?
Skyline vill passa på att ge våra politiker en nyårspresent. Project for Public Spaces (PPS) är en ideell planerings, design och utbildningsorganisation som hjälper människor att skapa och upprätthålla offentliga platser som bygger starkare samhällen. Deras banbrytande identifiering av platsskapande verktyg hjälper innevånare omvandla offentliga ytor till viktiga platser som belyser lokala tillgångar, sporra föryngring och tjäna gemensamma behov.
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
God Jul!
Skyline önskar alla läsare en skön julhelg! Om ni skulle vara ute och titta på staden, beskriv gärna er upplevelse och skicka in till oss! God Jul! Skyline
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
S och M ihop för nytt höghus
Häromdagen gjorde moderaterna upp med socialdemokraterna om att anta detaljplanen för det sk kvarteret Orgelpipan med uppgång för pendeltågstunneln. Skälet var att få tillräckligt med röster för att Folkpartiet klokt nog motsatte sig den föreslagna planen. Så tas ytterligare ett steg i att förminska upplevelsen av Stockholms arkitektoniskt och historiskt märkliga byggnadsskatt för oss stockholmare …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Utbilda dig & andra i jul
Mitt i julhandeln kanske vi som bäst använder stadens intrikata system av gator, butiker och kommunikationer för att få ihop julhelgen. Det kanske då som man mest märker hur bra eller dålig stadsplanering kan bli. Antagligen hinner vi inte reflektera över detta eller det byggnadsarv vi befinner oss i när det känns som om julkalendern …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Kristianstad – framsteg utan framtid
Kristianstad har vuxit fram under 400 år. Detta tas lite hänsyn till nu när man befinner sig i ett expansivt skede i stadens historia och gammelmodiga ideér om modernitet får styra. Anders Almér skriver här om vikten om att utgå från stadens byggnadshistoria för att utöka dess attraktivitet.
Läs vidare| Kommentarer: 2 kommentarer
Bromma flygplats kan sätta punkt för skyskrapehetsen
ABC-nyheterna rapporterar om att för Stockholm den så viktiga Bromma flygplats vill utöka sin skyddszon på 3,5 km till ytterligare 50 %. Detta innebär att det blir svårt att bygga högre än 13 våningar, 60 meter över havets nivå. De senaste åren har man fokuserat sig i stort på att bygga höghus och skykrapor …
Läs vidare| Kommentarer: 5 kommentarer