-
Skyline
Vi är emot skyskrapor och fler höga hus i innerstaden och för en utveckling av god stadsstruktur i hela Stockholm.
-
Veckans Skyline
-
Stöd kampen med Skyline för en mer human stadsplanering. Gå
med i vårt nätverk och få inbjudningar till seminarier och annat. -
Skriv om ditt stadsrum
En stad består av många olika rum. Alla har olika uppfattningar och känslor inför dem. Beskriv ditt och skicka in till oss på [email protected].
-
Senast publicerat
-
Senaste kommentarer
- Kerstin Westerlund Bjurström om Planen om Sturegallerian klubbad
- Owe Selling om Ny modell – En påminnelse om rivna citykvarter
- Bo Eliasson om STOPPA HÖGHUSRASERIET – inbjudan till dialogmöte
- Katarina Hjördisdotter von Uexkül om PROTEST MOT FÖRSLAG TILL RIVNING OCH NYBYGGNATION VID VALHALLAVÄGEN / JUNGFRUGATAN
- Leif Kärrberg om Ladda ned ”Hur kunde det bli så här?”
-
Arkiv
-
Forskning
-
Sök
-
Kategorier
- Byggnadsvård
- Citat
- Debatt
- Demokrati
- Får det gå till så här?
- Forskning
- Gästkrönika
- Gästskribent
- Gestaltning/Stil
- Hållbarhet
- Höga hus
- Infrastruktur
- Kerstin reflekterar
- Livsmiljö
- Lost opportunities
- Lyckade projekt
- Nobel Center
- Okategoriserat
- På resa
- Press
- Rivningar
- Samhällsekonomi
- Skrivelser
- Skylines
- Skyskrapor
- Slussenfakta
- Stadens Rum
- Stadsbyggnadsnätverket Nyhetsbrev
- Stadsfilosofi
- Stadskaraktär
- Stadsplaner
- Val
- Västra City
- Veckans Skyline
-
-
Sidor
Arkiv för december 2018
Om glasarkitektur
”Glas är ett hårt och blankt material på vilket inget kan slå sig till ro”,” Glaset är överhuvudtaget hemligheternas fiende” ur essän”Erfarenhet och fattigdom”, Walter Benjamin 1933 Linda Fagerström, docent i konstvetenskap och kritiker berättade fantastiskt och tänkvärt om ämnet om glasarkitekturens historia. Många viktiga poäng kom fram som jag aldrig fick ta del av på universitet. …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
God Jul!
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev
Här är Stadsbyggnadsnätverkets nyhetsbrev 18-32: Hej alla! I dag en inblick i Byggindustrin Här får du en unikt bra bild av branschen på några minuter, passa på! Tidningen Byggvärlden gav i dag en sammanfattning av vad som hänt i byggandet 2018. Jag har följt branschen många år och tycker att den väldigt bra speglar vad …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Årets julklapp: Sommarskola i klassisk arkitektur
Årets julklapp inom arkitektur torde vara Engelsbergs sommarskola i klassisk arkitektur Engelsbergs sommarskola i klassisk arkitektur är en intensiv fyraveckorskurs i tillämpad klassisk arkitektur, som arrangeras på Engelsbergs herrgård. Engelsbergs bruk, där herrgården ligger, är en historisk miljö för järnframställning och klassad som världsarv av Unesco. Idag används anläggningen för seminarier och andra aktiviteter i Ax:son Johnsons …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev
Här är Stadsbyggnadsnätverkets Nyhetsbrev 18-31: Hej alla! Ett annorlunda nyhetsbrev om två aktuella detaljplaner – Passagen och Mälaräng. Passagen-planen är bara hemsk. Planen Mälaräng vid trafikplats Bredäng är ett ordentligt steg mot god stadsplanering, men där stressen kring att bygga mycket gör att man inte går i mål riktigt – mycket intressant så här får ni …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Ta hit Amsterdam!
Amsterdam brukar användas inom stadsbyggnadspolitiken för sitt cykletrafikfrågor. Och det är sant att man cyklar mycket, så pass mycket att vissa vägar är bilvänliga. Allt väl med det, men Amsterdam har långt mer att erbjuda stadsbyggnadsplitiken än cykelvägar. Några regniga dagar i Amsterdam svarar på de flesta frågor man har om stadsliv. Holland är ett litet land …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Stadsbyggnadsnärverkets Nyhetsbrev
Här är Stadsbyggnadsnärverkets Nyhetsbrev 18-30: Hej alla! I dag – Hänt i innerstan och förorter Välkommen till Norrmalms Hembygdsförenings glöggmingel onsdagen den 5 december kl 18 på Torkel Knutssonsgatan 39, Senus lokaler i bottenvåningen. Ingång genom en grind till förgården. T-bana till Mariatorget. Kostnad 30 kr i kontanter. DN-journalisten Ove Säverman berättar medryckande om de legendariska tidningskvarteren …
Läs vidare| Kommentarer: Kommentera
Överdäckning av spårområdet – mer förlust än vinst
Jernhusen är på gång att marknadsföra nästa bit av innerstaden som man vill bygga om; överdäckning av spårområdet vid centralstaionen. Man marknadsför det som 2utveckling”, men är det verkligen det? Att järnvägsspår som skär genom stadslandskapet är vackra är svårt att hålla med om. Lägg därtill allsköns kablar och galvaniserad metall som tillsammans med rostbrun …
Läs vidare| Kommentarer: 1 kommentar